Drømmen om indlandsisen - Røverhistorier

on .

Fra Danmarks Statistiks personaleblad 'Datastik':

Jeg er lige vågnet, og fjerner rørhalstørklædet som jeg har haft trukket helt op foran ansigtet. Tørrenettet med mine strømper og handsker der hænger øverst I teltet danser lystigt op og ned. Fandens, det stormer stadig! Jeg drejer hovedet ud mod teltdugen, og ser skyggen af sne stå næsten en meter oppe på teltets sider.

Drømmen om Indlandsisen 6 - Formøde 2

on .

I den forgangne weekend var størstedelen af ekspeditionsholdet samlet på Fyn til socialt samvær, og ikke mindst et par lange træningsture. Meget passende var der dagen inden faldet sne over området, og skoven tog sig smukt ud mens kolonen af dæktrækkende mennesker traskede afsted.

Drømmen om indlandsisen 3 - Order to go

on .

En af de vigtigste ting for at drømmen om at krydse indlandsisen kan gå i opfyldelse er selvfølgelig at turen får 'order to go', og bliver gennemført. Planen har været at der skulle være seks tilmeldte senest 1. september i år før det skete, og jeg er løbende blevet orienteret om hvor mange der har tilmeldt sig siden jeg som det første gjorde det.

Drømmen om indlandsisen 2 - Om ikke at give op

on .

En af de ting jeg skal træne specifikt inden min tur til indlandsisen er at 'trække dæk', dvs. træne i at have vægt på slæb når man går med pulk. En pulk er en form for slæde som man trækker efter sig via en stang eller snor.
'At trække dæk' består i alt sin enkelthed i at man istedet for en pulk, spænder et par gamle bildæk fast i snoren, og så bare traver ud i skove og på stier. 

Drømmen om indlandsisen 1 - Indledning

on .

I snart en del år har jeg drømt om at komme til Grønland. Ikke bare se landet som en almindelig turist, men på det nogen vil kalde en "ekstrem" måde. Da jeg boede i Holbæk tømte jeg biblioteket for bøger om Sirius-patruljen og grønlandsfarere. Jeg var facineret af naturen og det rå miljø, afstandene, lejrlivet og hundeslæderne...