Drømmen om indlandsisen 1 - Indledning

on .

I snart en del år har jeg drømt om at komme til Grønland. Ikke bare se landet som en almindelig turist, men på det nogen vil kalde en "ekstrem" måde. Da jeg boede i Holbæk tømte jeg biblioteket for bøger om Sirius-patruljen og grønlandsfarere. Jeg var facineret af naturen og det rå miljø, afstandene, lejrlivet og hundeslæderne...

Da jeg var soldat overvejede jeg at søge Sirius, men af forskellige årsager var jeg ikke klar til at rejse væk i to år i træk. Mens jeg løb var drømmen om Grønland på hold, men da jeg stoppede begyndte jeg så småt at undersøge mulighederne. Efter noget tid faldt jeg over diteventyr.dk som arrangere ture over indlandsisen hvert år. Turerne er planlagt af tidligere Sirius- og jægersoldat og eventyrer Erik B. Jørgensen (komud.dk).I løbet af vinteret og foråret 2012 læste jeg Eriks bog 'Oplevelser i ukendt land' og så et af hans foredrag. Derefter besluttede jeg at ville med på turen i 2013, så vidt det var muligt, og jeg er nu tilmeldt turen.

Turen er planlagt til at foregå fra 30. marts 2013 og ca. seks uger frem. Først en uges forberedelse og pakning, fire uger over isen, og så afsluttende en uges "ferie".
Krydsningen af isen foregår på ski, og er det man kalder 'unsupported with no resupply', altså uden hjælp fra f.eks. motoriserede køretøjer el.lign. og uden tilgang af forsyninger undervejs. Det betyder bl.a. at man selv skal trække alt sit grej, mad m.v. i en pulk alle de små 600 km.

Som træning til turen er det selvfølgelig vigtigt at gå, men for at træne at trække pulk skal man også 'slæbe dæk' vha en pulk-sele og et par gamle bildæk. Senere vil der komme nogle billeder af setupet som jeg har rigget til og testet. Dog er det planen først at begynde at trække dæk mere regelmæssigt til vinter.

Jeg vil løbende blogge om træningen, køb af grej m.v.

/Jesper