Drømmen om Indlandsisen 5 - Vinter og længslen efter ro

on .

Mørket har sneget sig ind på os endnu en gang, imorgen er årets korteste dag, og julen står for døren. De motivationstunge måneder uden lys holdes i skak med drømmen om sol, sne og frihed.

For mit vedkommende er november og december normalt årets travleste måneder på arbejdet, hvilket betyder at mængden af dagslys i hverdagene er nærmest ikke-eksisterende. Da det samtidig har været rigtig trist vejr er det nu snart to uger siden jeg overhovedet så solen. Da hang den en fingersbredde over horisonten.
Det har været en problem at få en robust træningsplan op at køre, jeg har selvfølgelig fået lavet min planlagte træning alligevel, men det har være svært at få det hele passet ind med mine øvrige forpligtigelser, velvidende at jeg kender mig selv godt nok til at vide at jeg har brug for ekstra mental restitutionstid i de mørke tider.
Heldigvis har jeg nu fundet en god rytme. Progressionen i min styrketræning samt dæktræk har virket fornuftigt, selvom jeg dog bevæger mig på den sikre side i forhold til førstnævnte, og jeg går også på arbejde flere dage om ugen, som hver gang giver gode 15 km med rygsækken. Træning, transport og afstressning, tre fluer med ét smæk.

Jeg er utrolig glad for min weekendture i skoven, og jeg har ikke én gang ikke haft lyst til at komme ud og spænde selen uanset vejr. Som du kan se på billedet har jeg også lavet en lille flagstang med et Dannebrog og et Grønlandsk flag, som fremover til følge mig på min træning samt på selve turen. Faktisk havde jeg håbet er frostvejret ville holde på ind i juleferien, så jeg kunne komme ud og prøve min sovepose. Jeg er lidt i tvivl om det overhovedet kan lade sig gøre at teste en sovepose der efter sigende kan holde ned til -40 grader, hvis temperaturen kun lige er omkring frysepunktet.
De sidste gange jeg har trukket dæk har det været med en netundertrøje og skal-tøj på. "Desværre" har det vist sig at netundertrøjen måske er vel varm nok selv omkring -5 grader, hvilket betyder at jeg bliver fugtig af sved, og dermed kold i pauserne/vinden.
Da jeg bruger skalbukser med seler og 'smæk', og ikke mindst går med rygsæk over trækselen, er der ikke så meget ventilation i tøjet, og jeg kan konkludere at jeg skal arbejde med at temperere mig bedre. Dog har jeg en tendens til at svede når jeg arbejder fysisk, uanset hvor lidt eller meget tøj jeg har på.

I øjeblikket arbejder jeg med at få noget ro i sindet efter en hård periode, og lige nu glæder jeg mig umådelig meget til at stå på kanten af 'Isen', og være klar til at tage det første skridt... 'T'
Når nogen spørg hvad jeg skal, så svare jeg, at jeg skal krydse Indlandsisen fordi det er mest håndgribeligt. Men selv prøver jeg at fokusere på det at VÆRE på indlandsisen. Være i nuet, nyde naturen, samarbejdet og udfordringerne undervejs.

Juleferien skal bl.a. bruges på at lave nogle forbedringer og tilpasninger af forskelligt grej. Sytråden skal findes frem, og jeg skal se om nogle af mine ideer giver mening, og kan lade sig gøre. Heldigvis har jeg god supervision af min mor hvad angår syning. Når jeg får lavet disse forbedringer vil jeg skrive lidt om dem her på bloggen, og jeg vil også snart ligge en liste op med det grej som jeg indtil videre har erhvervet mig.

Drømmen om Indlandsisen 4 - Status for træning og Formøde 1
Drømmen om Indlandsisen 3 - Order to go 
Drømmen om Indlandsisen 2 - Om ikke at give op
Drømmen om Indlandsisen 1 - Indledning