Drømmen om Indlandsisen 6 - Formøde 2

on .

I den forgangne weekend var størstedelen af ekspeditionsholdet samlet på Fyn til socialt samvær, og ikke mindst et par lange træningsture. Meget passende var der dagen inden faldet sne over området, og skoven tog sig smukt ud mens kolonen af dæktrækkende mennesker traskede afsted.

For at lære hinanden bedre at kende, og ikke mindst teste formen, var holdet til Indlandsisen sat i stævne på Fyn, hvor vores ekspeditionsleder Erik havde lånt et hyggeligt skovhus hvor vi kunne spise og sove, samt en fin skov som vi kunne gå tynd med vores 'pulke' i form af dæk.
Da vi kom lørdag riggede vi hurtigt vores dæk til, og begav os ud i skoven. For lige at komme i gang gik vi på de større veje i skoven, og det gav god mulighed for at gå og småsludre lidt med de andre deltagere.
Jeg har trænet et par ture i Dyrehaven med Torben, og mødtes med Kenneth som jeg også snakker en del grej og træning (samt fodbold!) med på Facebook, og som jeg har fået et rigtig godt forhold til. De øvrige på holdet har jeg ikke mødtes med uden for vores formøder, og det var derfor rart lige at få snakket lidt med dem. Når man samler en gruppe på ti mennesker er der altid en risiko for at der er nogle man ikke rigtig kan med, men jeg er glad for at mit indtryk er at hele holdet er nogen jeg kan fungere sammen med.
Vi har en meget forskellig baggrund, og der er også et aldersspænd i gruppen, som jeg faktisk tror kan gøre os til en rigtig homogen gruppe på turen over isen.
Den sidste runde i skoven tog vi ind over nogle mindre stier, hvor der skulle arbejdes godt for føden... Efter ca. 6t 30m gik vi op mod det julekort-aftige og snedækkede bindingsværkshus med lys i vinduer, riggede vores trækseler fra, og listede ind i husets varme hvor aftenen stod på bad, mad, social hygge og gennemgang af rejsen m.v.

Flere i selskabet, incl. mig selv, sov ikke så godt om natten. Om det var de mange indtryk, den brugte krop eller de mange kalorier i form af pasta med kødsovs og masser af guf der gjorde udslaget skal jeg være usagt, men der var en anelse træthed at spore ved morgenbordet. Om natten var jeg vågnet med meget uro i benene, men om morgen var de faktisk OK, selvom jeg var lidt øm i baller og hofte.
Da vi kl. 8.15 alle stod spændt for vores dæk var stemningen dog god og positiv, og folk virkede opsat på at klø på. På vores ture byttede vi dæk hver time, så man kunne få en lidt forskellig belastning, og få en fornemmelse af hvor hårde ens egne dæk var at gå med, i forhold til de andres. Jeg konstaterede at mit dæk vidst var meget tæt på gennemsnittet, hvilket var meget rart at konstatere. Dog glæder jeg mig meget til at mærke hvordan en fuldt lastet pulk føles i forhold til, rent belastningsmæssigt.
Søndagens tur blev efter 3t 30m afsluttet med en tur "offroad", hvor vi kørte 'rulleskifte' som vi skal på isen, og alle mand klarede sig godt igennem. Må sige at jeg var positivt overrasket over hvor godt folk var gående igennem hele weekenden! Alt i alt en super god weekend, måde træningsmæssigt og socialt.

Over weekenden gik vi ca. 10 timer samlet, og tilbagelagde 37,5 km. På trods af at min længste tur inden "kun" har været 5 timer, og at jeg ikke har gået to dage i træk, så var jeg faktisk rigtig godt gående, og havde ikke kriser, hverken fysisk eller mentalt, og det gav noget selvtillid i forhold til at der stadig er et stykke tid til at træningen skal toppes.
Søndag eftermiddag var jeg lidt stiv i mit venstre knæ, hvilket er noget der jævntlig forfølger mig. Men efter en god gang udstrækning har jeg mandag intet kunne mærke, hverken i knæ eller muskler. Generelt synes jeg at kroppen har det godt ift. træningen, og heldigvis kender jeg mig selv så godt at jeg ved hvilke signaler jeg skal reagere på, og hvordan.

På grejfronten er jeg snart ved at være i hus, og i den kommende weekend skal der gang i symaskinen for at få lavet nogle forbedringer til mit eksisterende grej. Snart vil jeg lave en gennemgang af mit grej her på bloggen, og overvejelserne bag de valgte stumper.
For tiden fylder turen en del, selvfølgelig fordi man i træningen fokusere på det, men også fordi jeg er ved at få tænkt mit grej igennem, samt reflekteret lidt over hvordan jeg gerne vil organisere mine ting m.v.
Endnu er jeg ikke kommet til den periode hvor man er lidt nervøs og spændt over hvordan det skal gå, men erfaringsmæssigt kommer sådan en periode op til afrejsen. Heldigvis føler jeg mig, tidspunktet i træningsforløbet taget i betragtning, godt forberedt, og så ved jeg at vi ikke kunne være i mere sikre hænder end vi er med Erik som ekspeditionsleder.

Drømmen om Indlandsisen 5 - Vinter og længslen efter ro
Drømmen om Indlandsisen 4 - Status for træning og Formøde 1
Drømmen om Indlandsisen 3 - Order to go
Drømmen om Indlandsisen 2 - Om ikke at give op
Drømmen om Indlandsisen 1 - Indledning