Drømmen om Indlandsisen 7 - Test og grejstatus

on .

Siden sidst har der været gang i symaskinen for at lave forbedringer, og jeg har fået testet en del af mit grej samt lavet 'indvejning' og prøvepakning. Det giver en vis ro at der efterhånden er godt styr på grejet til turen.


Lige som et fysisk overskud giver en bedre tur, kan de små detaljer hvad angår grej også lette 'dagligdagen' på turen. Derfor har jeg lavet nogle små forbedringer af mit grej. Heriblandt:
- Vandafvisende overtræk til underlag
- Pelskant på hætte, anorak
- Dybere lomme på anorak
Desuden har jeg fået strikket 'telt-sko', samt har et par projekter i støbeskeen vedr. opbevaringstaske, ansigtsmaske m.v. Som man kan se på billedet nederst har jeg også fået skrevet 'You can talk the talk, but can you walk the walk' på mine ski, for at minde mig om at være ydmyg over for den opgave jeg står overfor, på trods af at jeg er motiveret og tror på mig selv.

Overtræk til underlag:
Som underlag vil jeg nederst bruge et klassisk skumunderlag i 190x60 cm, 14 mm tykt, og oven på dette en børnemadras på 120x60 cm, 50 mm tykt. Sidstnævnte kræver et overtræk, for ikke at suge vand og blive nasset, som jeg selv har fået syet. Stoffet foldede jeg over madrassen, og målte op til at sy de to korte sider sammen. Dermed fik jeg en kuvert-lignende stofpose, som var åben på den lange led. Grunden til at jeg valgte at lave åbningen på den lange led var, at jeg havde valgt at ligge en alufolie oven på selve madrassen for at hjælpe med at holde på varmen. Denne alufolie var lidt skrøbelig, og det var derfor nemmest at få madrassen ned i posen på den lange led. Til sidst syede vi posen sammen med madrassen i. En anden gang ville jeg vælge at lave en velcrolukning, da man så kan sy hele overtrækket uden at skulle have madrassen nede i, som var en anelse besværligt at arbejde med på symaskinen.

Pelskant til anorak samt dybere lomme:
Jeg har til lejligheden købt en Norrøna Svalbard-anorak, som jeg synes er super lækker, men som savner et par små detaljer. Derfor har jeg købt en pelskant til hætten (fra Fjällräven), som kan sætte på med knapper, og fået syet knapper indvendigt i hætten. Efter at have testet hætten i weekendens hårde vind er jeg helt sikker på at jeg bliver glad for denne forbedring.
Kængurulommen i omtalte anorak er lidt til den lille side, og der er derfor blevet syet et ekstra strykke stof i, så lommen er blevet betydeligt dybere.

WP 000119    WP 000120

Som nævnt var der ganske meget vind på min træningstur i weekenden, og jeg fik derfor også prøvet af at gå med skibriller og rørhalstørklæde trukket op om ansigtet. Det virkede rigtig godt, og jeg havde ingen problemer med at mine skibriller duggede. Jeg bruger Salomon Xtend XPro12-skibriller.
Turen var min første længere tur (og med belastning) i de skistøvler jeg skal bruge på turen. Støvlerne er ganske stive, og mine hælle kunne godt mærkes sidst på turen, især op af bakkerne. Heldigvis var det kun trykpåvirkning, og jeg havde da også tensoplast på, for at undgå gnavesår, og jeg har derfor ikke haft "men" af turen. For at få lidt luftforandring foregik turen i nærheden af mine forældre, hvor jeg kunne gå på den markerede Jyderupstien.

FR0002-2

De sidste to uger, efter formøde 2, har jeg haft skåret en anelse ned på mine ture med dæk samt gåture med rygsæk, i en kombination af travlhed og for at mindske skadesrisikoen. Jeg er derfor ved at være klar til at øge mængden igen, for at toppe træningen i start/midt marts. Fra denne uge ser min træningsuge ca. således ud:
2x Styrketræning (f.eks. squat, tåvip, baglår, dødløft, bænkpres, lunges m.v.), ca. 1 time pr. pas
2x Dæktræk, 2-6 timer pr. pas
2-3x Gå med rygsæk, 15 km. pr. dag
Derudover kommer lidt lystbaseret løbetræning.

I weekenden fik jeg desuden lejlighed til at prøve lidt ting af ift. at sove ude om vinteren. Jeg satte mit lille ét-mandstelt op i mine forældres baghave natten til lørdag, hvor der var lovet to cifret frostgrader. Desværre blev det ikke koldere end -5,2 grader, og jeg havde det da også lunt i min ekspeditionssovepose. Jeg kunne uden problemer ligge i t-shirt og underbukser, uden inderpose, og jeg måtte åbne både telt og sovepose en anelse.
Hvis du vil have lidt tricks til overnatning i kulde, så tjek Eriks video som han postede på sin hjemmeside i sidste uge:
[Videosvar 1.] Hold varmen om vinteren

I sidste uge vejede jeg alt mit tilstedeværende grej, og det ser ud til at jeg kan holde mig lige under/omkring 25 kg. (dette er selvfølgelig uden fællesgrej, sikkerhedsudstyr samt mad m.v., som bliver udleveret på Grønland, hvor vores totalvægt ved start vil ligge omkring 80 kg.)
Da vi må have 20+8 kg. med i flyet ser det ikke ud til at blive et problem, men den største udfordring ifm. pakning bliver formentlig at få nok vægt i 'den store taske', så håndbagagen kan holde sig under 8 kg. I 'hovedbagagen' fylder sovepose og underlag meget i forhold til vægten, men jeg tror godt at det kan lade sig gøre inden for grænserne.

WP 000108

Drømmen om Indlandsisen 6 - Formøde 2
Drømmen om Indlandsisen 5 - Vinter og længslen efter ro
Drømmen om Indlandsisen 4 - Status for træning og Formøde 1
Drømmen om Indlandsisen 3 - Order to go
Drømmen om Indlandsisen 2 - Om ikke at give op
Drømmen om Indlandsisen 1 - Indledning